Animata v červnu

První víkend v červnu putuje tradičně císař Karel IV., doprovázený svou chotí Eliškou a početným průvodem, uložit korunovační klenoty na hrad Karlštejn. Každoročně císař se svým průvodem nocuje v Dobřichovicích, kde je pro něj připraven bohatý program. Letos to bude v sobotu 2.6. Návštěvníci budou mohou poslouchat hudební skupinu Bakchus, sledovat šermířská vystoupení skupiny Allgor, sokolníka nebo loutkové divadlo. Animata má připravené představení Na dvoře burgundském, Balady a hadry a samozřejmě ukázkou středověkých dvorských tanců v krásných kostýmech pro samotného císaře.

Ze středověku zamíříme třetí sobotu v červnu (16.6.) na zámek Kuks, kde se již podruhé konají barokní slavnosti „Baroko na oko“. Toto nádherné místo bude hostit několik tanečních, divadelních a vojenských skupin, nebude chybět ani samotný hrabě Štork. Animata se představí před den se svou úspěšnou barokní humoreskou „Strasti a slasti markytánek“ a na podvečer se chystá hororový příběh „Červená maska“. Na celý program se můžete podívat zde.

V sobotu 23.6. budeme účinkovat na slavnostech obce Bitozeves, která letos oslaví 700 let svého trvání. Pro všechny slavící je nachystán atraktivní historický i současný program. Animata připravuje na tuto událost mimo jiné též své poslední představení – Raquel La Fermosa o tragické lásce krásné židovské dívky Raquel a kastilského krále Alfonsa. Kdo tedy Raquel neviděl, jedinou možnost shlédnout ji v Česku bude mít právě zde.

Poslední pátek v červnu (29.6.) patří prácheňským Slavnostem Solné zlaté stezky. Letos budou v renesančním duchu, do programu proto přispějeme renesanční taneční suitou a ve večerní části programu bude „Červená maska“. Pro zájemce připojujeme celý program zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *