Animata v květnu

Letošní sezóna nám oficiálně začíná v květnu. Podíváme se do Rakovníka, Rumburku a Jičína.

Na státní svátek 8.5. účinkujeme na slavnostech Vysoké brány v Rakovníku. Tato pravidelná kulturní akce zahajuje turistickou sezónu v královském města Rakovníku. Historické jádro města hostí hudebníky, šermíře, tanečníky a další umělce a součástí slavností je dobový jarmark. Vysoká brána začíná slavnostním zahájením, po němž zatančíme Renesanční taneční suitu. Během dne uvidí diváci ještě naše představení Balady a hadry a taneční divadlo ze středověké krčmy – Tancovnice, frejéřky a zlodějnice.

Třetí víkend v květnu se hned v pátek 18.5.otevírá návštěvníkům ve večerních hodinách severočeský barokní skvost – Loreta v Rumburku. Hosty Loretánské noci v Rumburku budou mimo Animatu hudebníci a zpěváci různých žánrů – např. jazz band Erwina Schrödingera nebo ti nejmenší – dětský pěvecký sbor Zpěváček při ZŠ V. Kováře v Rumburku, představí se další taneční skupina Butterfly. Animata má na programu Renesanční taneční suitu a dramatický až hororový příběh Červená maska z karnevalového postředí na motivy povídky E. A. Poe. Akce začíná ve 20 hodin.

V sobotu 19.5. účinkujeme na tradičních Valdštejnských slavnostech v Jičíně. Velkolepé slavnosti v nádherném pohádkovém městě, které se v době Albrechta z Valdštejna mělo stát hlavním sídlem jeho říše a konkurovat Praze, nabízejí celodenní bohatý program zakončený ve večerních hodinách barokní benátskou nocí v zámecké zahradě, kterou ozdobíme rovněž představením Červená maska v benátských kostýmech a maskách.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *